Ingegärds Studiokaka
4 ägg
3 dl strösocker
100 gr smör
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
GARNERING:
2 syrliga äpple + ett extra ( se mitt tips )
4 msk pärlsocker
Kanel efter smak
BEREDNING:
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Vispa ägg och socker pösigt. Värm smöret och blanda i mjölken.
Häll blandningen kokande över ägg/sockersmeten.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned detta i smeten.
Häll alltsammans i en smord och bröad form.
(Istället för ströbröd kan man använda kokos)
Lägg äppleskivorna över och strö på pärlsocker och kanel i nämnd ordning.
Tips : Skala ett äpple extra och tryck ner klyftorna i smeten innan gräddning. Då blir kakan saftig.
Grädda långt ner i ugnen på 175°. Ca 40-50 minuter.
Servera kakan med grädde eller vaniljsås.
Den är god utan också.
LYCKA TILL!
Ingegärd
Har du frågor, e-posta:radioswingtime@hotmail.com
eller
ring Göran Andersson på telefon: 0703-48 31 22