Ingegärds Studiokaka

Ingegärds Studiokaka


4 ägg

3 dl strösocker

100 gr smör

1½ dl mjölk

4½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver


GARNERING:

2 syrliga äpple + ett extra ( se mitt tips )

4 msk pärlsocker

Kanel efter smak



BEREDNING:


Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.


Vispa ägg och socker pösigt. Värm smöret och blanda i mjölken.

Häll blandningen kokande över ägg/sockersmeten.


Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned detta i smeten.

Häll alltsammans i en smord och bröad form.

(Istället för ströbröd kan man använda kokos)


Lägg äppleskivorna över och strö på pärlsocker och kanel i nämnd ordning.


Tips : Skala ett äpple extra och tryck ner klyftorna i smeten innan gräddning. Då blir kakan saftig.


Grädda långt ner i ugnen på 175°. Ca 40-50 minuter.


Servera kakan med grädde eller vaniljsås.

Den är god utan också.


LYCKA TILL!

Ingegärd