Ingegärds Studiokaka

Ingegärds Studiokaka

 

4 ägg

3 dl strösocker

100 gr smör

1½ dl mjölk

4½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

GARNERING:

2 syrliga äpple + ett extra ( se mitt tips )

4 msk pärlsocker

Kanel efter smak

 

 

BEREDNING:

 

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.

 

Vispa ägg och socker pösigt. Värm smöret och blanda i mjölken.

Häll blandningen kokande över ägg/sockersmeten.

 

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned detta i smeten.

Häll alltsammans i en smord och bröad form.

(Istället för ströbröd kan man använda kokos)

 

Lägg äppleskivorna över och strö på pärlsocker och kanel i nämnd ordning.

 

Tips : Skala ett äpple extra och tryck ner klyftorna i smeten innan gräddning. Då blir kakan saftig.

 

Grädda långt ner i ugnen på 175°. Ca 40-50 minuter.

 

Servera kakan med grädde eller vaniljsås.

Den är god utan också.

 

LYCKA TILL!

Ingegärd